Розсилка

підписатися

RSS-стрічка новин з сайту

Наші партнери
Тижневик "Народна"
БЛОК ЛИТВИНА РОЗПОЧАВ ПЕРЕРАХУНОК БЮЛЕТЕНІВ

17.09.2007

Робочі групи, створені регіональними організаціями Блоку Литвина, розпочали перерахунок бюлетенів з парламентських виборів 26 березня 2006 року.

Відповідно до постанови ЦВК № 885 від 10.03.2006 р. «Про Порядок  передавання виборчої та іншої документації виборчих комісій із всеукраїнського та місцевих референдумів на зберігання до архівних установ», погодженої Державним комітетом архівів України, після офіційного опублікування підсумків голосування та результатів виборів виборча документація березневих виборів до Верховної Ради України 2006 р. передана до місцевих державних архівних установ.

Згідно абзацу третього частини першої статті 10 Закону України «Про інформацію» право на доступ до архівних фондів є вільним, а згідно Закону України «Про Національний архівний фонд та архівні установи» та пункту 9 наказу Державного комітету архівів України № 16 від 16.03.2001 р. «Про затвердження Правил роботи архівних підрозділів органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій» документами архіву користуються, зокрема, громадські організації для вирішення питань політичного розвитку.

На підставі положень законів України «Про інформацію», «Про Національний архівний фонд та архівні установи», «Про вибори народних депутатів України», постанови Центральної виборчої комісії № 885 Блок Литвина в особі своїх регіональних осередків звернувся до місцевих державних архівних установ із заявами про надання дозволу на користування документами архіву – виборчою документацією з виборів народних депутатів України 26 березня 2006 р., зокрема, – виборчими бюлетенями та контрольними талонами до них.

 

Прес-служба Блоку Литвина

Коментарі
Топ - новина
ДО «ФОРМУЛИ МИРУ»

02.10.2019

Замість криків про зраду і звинувачень треба зайнятись випрацюванням документів (законів) і практичних заходів з реалізації того, що допоможе зціленню України

Публікації
Правда, яку не кажуть людям

02.11.2019 

Україна, як Система, має продукувати "умови для максимальної самореалізації та задоволення матеріальних та духовних потреб кожного та умови для гідного життя всіх своїх громадян".