Розсилка

підписатися

RSS-стрічка новин з сайту

Наші партнери
Тижневик "Народна"
Чому українські селяни працюють собі на збиток

31.08.2005

Депутати-народники все частіше висловлюють занепокоєність тим, як ведуться закупівлі зерна нового врожаю.

Коментуючи вчора ситуацію на зерновому ринку, керівник парламентської фракції Народної Партії Ігор Єремеєв зокрема зазначив, що „уряд не зробив сьогодні нічого, для того, щоби стабілізувати ринок зерна. Заяви урядовців про те, що ціна на пшеницю буде 650-690 грн, є просто безпідставними. Ніяких висновків з досвіду попередніх років не зроблено. На сьогоднішній день стабілізувати ціну на зерно, вдаючись до дій, які пропонує уряд, неможливо.

Безумовно, нинішній стан справ вплине на хід майбутньої посівної кампанії. Таке ставлення з боку держави до сільськогосподарських товаровиробників вже призводить до того, що деякі підприємства відмовляються збирати пшеницю, оскільки залишити врожай на полі виявляється менш збитковим, ніж при сьогоднішніх цінах зібрати його.

Заклики ж не продавати пшеницю зараз, а притримати її до весни абсолютно не враховують реалій роботи сільськогосподарських підприємств. Адже селянам необхідно віддавати кредити вже, а не весною, а коштів на це нема, державних дотацій теж. Так що ситуація залишається вкрай складною”.

Прес-служба фракції

Коментарі
Топ - новина
ДО «ФОРМУЛИ МИРУ»

02.10.2019

Замість криків про зраду і звинувачень треба зайнятись випрацюванням документів (законів) і практичних заходів з реалізації того, що допоможе зціленню України

Публікації
Правда, яку не кажуть людям

02.11.2019 

Україна, як Система, має продукувати "умови для максимальної самореалізації та задоволення матеріальних та духовних потреб кожного та умови для гідного життя всіх своїх громадян".