Розсилка

підписатися

RSS-стрічка новин з сайту

Наші партнери
Тижневик "Народна"
Доброго господарника пізнати здалеку

17.11.2010

PA0r50ff067_250.jpgМинули виборчі перипетії, настав час підбити остаточні підсумки плідної праці. До складу Мостиської районної організації Народної Партії входять авторитетні люди, яким довіряють мешканці міста та району. Усі знають, що народники не займаються пустими балачками, а виконують реальні справи. Тому значна кількість виборців висловила довіру саме народникам представляти їхні інтереси у районній раді. Відтепер у Мостиській районній раді Народна Партія має 7 депутатів це, зокрема, Теодозія Баран, Валерій Романишин, Ярослав Ціж, Роман Ковалишин, Михайло Хомік, Юрій Козовий, також впродовж наступної каденції містом керуватиме народник Сергій Сторожук. І саме про нього ми розповімо.

Народився Сергій Степанович на Житомирщині. Проте доля розпорядилась так, що після закінчення Львівського зооветеринарного інституту тоді ще зовсім юного Сергія направили на роботу у Мостиський район, де він стрімко піднявся кар’єрними сходинками. Працював у радгоспі, потім головою колгоспу, а незабаром обійняв посаду голови райвиконкому. У цей час він був наймолодшим головою в Україні. Після розпаду Радянського Союзу тривалий час займався бізнесом, а впродовж останніх чотирьох років працював помічником депутата Верховної Ради. Після виходу на пенсію зрозумів, що здобуті знання і навички потрібно спрямувати на розвиток свого міста.

У свій час Сергієві Степановичу довелося перебувати біля керма влади, тоді уся його праця була спрямована на будівництво. За 11 років керівництва райвиконкомом було зроблено багато позитивного для району. Це, зокрема,  газифікація сіл, будівництво поліклініки, школи, будинку культури, відділення зв'язку, банку, молокозаводу, який тепер зруйнували, водовідведення, а провівши каналізацію, почали забудову багатоповерхівок, бо без цього не можна було вести будівництво, також зробили більше ста кілометрів дороги. Сергій Степанович згадує: «У цей час, коли Мостиський район тільки утворився, а це сталося у 1967 році (до цього він належав до Городоцького району), для мене не було проблемою знайти гроші, бо мав хороших друзів у Москві, проблемою було лише знайти підрядників на будівництво, а зараз проблема знайти гроші».

Завдяки напрацьованому авторитетові і справам, які він зробив у минулому, його поважають і довіряють зараз. Тому на виборах він не проводив агітації, всі його чудово знають, знають про його досягнення і те, що він зробив. Сергій Сторожук зазначив: «Людям настільки набридло те, що робилося в нашому місті, тому проголосували за мене. Я провів лише декілька зустрічей з виборцями, а за мою кандидатуру проголосували у 2,5 разу більше виборців, ніж за конкурента. Тому вважаю, що ці вибори є яскравим прикладом, коли виборці мали змогу обрати самі голову міської ради».

І хоч минуло зовсім мало часу, відколи Сергій Степанович обійняв посаду міського голови, він уже встиг обійти все місто, тепер постійно на місці є директор і всі працівники ЖКГ, за два дні вивезли все сміття. «І такий контроль буде постійно, не буде такого, що я вчора був, а завтра мене вже не буде, хіба що тільки буду у відрядженні», – наголосив очільник міста.

Своїм першочерговим завданням Сергій Степанович вважає ремонт центральної вулиці, школи, дитячого садка, спортивного майданчика, приведення до ладу фасадів будинків, вирішення питання водопостачання та водовідведення, а також озеленення. «У місті гостро стоїть питання водопостачання та водовідведення, бо всі водогони застаріли, водовідведення також робилося ще за тих часів, коли я перебував на посаді голови райвиконкому. Навіть за несплату не можемо від’єднати боржника від водопостачання, бо це все „дихає на ладан”, і якщо зачепиш щось, то потім треба буде 2 місяці це все ремонтувати. Хочемо провести конкурс з озеленення та благоустрою до Великодніх свят, вже розробляємо умови, хочу щоб це все пройшло швидко. А ще мрію, щоб уздовж вулиці, на кожному вікні, стояли квіти як у наших сусідів-поляків. Не знаю, чи вдасться, але таку мрію маю», – зазначив міський голова.

Як би не було прикро, але проблема безробіття боляче зачіпає мешканців Мостиського. Свого часу основним донором міського бюджету був великий завод „Електрон”, де працювало більше 3 тисяч робітників, але, на жаль, його ліквідували і тепер вагомих находжень до бюджету міста немає, бо зараз, окрім торгівлі, інші серйозні підприємства відсутні. Сергій Степанович вважає, що вирішити проблему з безробіттям можна лише шляхом відкриття доступу іноземним інвестиціям, дати їм стовідсоткову гарантію захисту. «Дуже прикро, що закони, які діють у нашій державі, не стимулюють інвесторів. Не так просто створити сприятливий клімат для розвитку інвестицій, я звісно, буду старатися, бо був уже в Києві з цього приводу. Усі зусилля буду спрямовувати на внутрішні інвестиції, на жаль, нам ніхто не вірить, що в нас можуть розвиватися зовнішні інвестиції. Бо справа не в кількості населення, як приклад Грузія, – а в тому, як до цього ставиться сам президент. Президент має твердо відстоювати інтереси тих людей, які його обрали. Також необхідно дати можливість працювати індивідуальникам, бо якщо він утримує сім’ю і хоче працювати, то ми маємо дати йому таку можливість», – сказав Сергій Сторожук.

Сергій Степанович вважає, що лише наполегливо працюючи з людьми і для людей можна досягнути вагомих результатів і саме над цим він буде працювати, щоби невдовзі цим містом можна було пишатися. А ми в свою чергу побажаємо натхнення і успіхів у роботі. 

Христина Щур,

прес-секретар Львівської обласної організації

Народної Партії

Коментарі
Топ - новина
ДО «ФОРМУЛИ МИРУ»

02.10.2019

Замість криків про зраду і звинувачень треба зайнятись випрацюванням документів (законів) і практичних заходів з реалізації того, що допоможе зціленню України

Публікації
Правда, яку не кажуть людям

02.11.2019 

Україна, як Система, має продукувати "умови для максимальної самореалізації та задоволення матеріальних та духовних потреб кожного та умови для гідного життя всіх своїх громадян".