Розсилка

підписатися

RSS-стрічка новин з сайту

Наші партнери
Тижневик "Народна"
Звернення Народної Партії до політичних партій та громадських об’єднань України

08.08.2007


Результатом політики нинішньої влади та партій, що її обслуговують, є дальше погіршення життя людей, наростання невпевненості та зневіри щодо спроможності України бути державою, розмивання її статусу на міжнародній арені. Натомість фінансово-промислові олігархічні групи продовжують ділити сфери впливу, а заодно й країну у своїх корпоративних інтересах.

Ми ж пропонуємо системну альтернативу розвитку країни, провідниками якої стануть політики, авторитетні громадські діячі, які не скомпрометували себе цинічною відмовою від передвиборних обіцянок, блокуванням з тими, кого ще вчора обливали брудом.

Такою альтернативою, яка прийнятна для переважної більшості людей є політика, спрямована на подолання бідності - головної вади українського суспільства.

Нереально відстоювати інтереси пересічного громадянина і водночас піклуватися про потреби бюрократа, чиновника з великим стажем паразитування на людських проблемах. Не можна бути добрим для всіх, тому відкидаючи абстрактний гуманізм, позбавлений людяності і конкретики, ми проголошуємо підтримку:

– працівників найманої праці, робітників, селян, науковців, викладачів, лікарів, працівників сфери культури;

– представників „малого” та „середнього” бізнесу;

– молоді та пенсіонерів;

– тих, хто забезпечує обороноздатність держави та її безпеку, обстоює права і свободи людини та громадянина.

В основі нашої політики – поєднання різноманітних ідей, принципів, позицій, які формувалися в ході історичного розвитку; однак вирішальним при їх застосуванні буде пріоритет інтересів та реалізації потреб тих, хто заробляє на життя власним розумом, власною працею.

Народна Партія вважає, що така політика дійсно об’єднає людей на заході і сході, в центрі і на півдні країни, забезпечить її виведення на міжнародний шлях цивілізаційного розвитку.

Ключовими принципами нашої парламентської політики буде:

1. Ґрунтовний економічний аналіз наслідків прийняття важливих політичних рішень для більшості громадян України. Ціна питання для громадян (не для виробництва та їхніх власників) повинна впливати на ухвалення чи відхилення тих чи інших законодавчих ініціатив, всієї діяльності Уряду.

2. Радикальні заходи щодо збільшення зарплат, пенсій, стипендій не за рахунок інфляції, а за рахунок справедливої бюджетної політики, зменшення надприбутків великих корпорацій, реформи податкової системи.

3. Проведення інвентаризації української землі, обов’язкове з’ясування кому і на яких підставах вона належить. Встановлення адекватно високого рівня мінімальних цін на земельні паї, що одразу збільшить статки селян. Заборона продажу земель сільськогосподарського призначення.

Радикальне покращення рівня життя народу відновить довіру більшості громадян до держави, інститутів парламентаризму. Розумне державне регулювання економіки, підтримка найманих працівників і працівників бюджетного сектору, малого та середнього бізнесу стануть основою наших дальших дій щодо реалізації конституційної норми відносно побудови в Україні соціальної держави.

Ми звертаємось до позапарламентських партій, громадських об’єднань України, які поділяють таку позицію, основи лівоцентристської політики: разом сформувати потужний і впливовий лівоцентристський блок, що відбиватиме інтереси і потреби переважної більшості українських громадян. Народна Партія і Блок Литвина готові бути Вашими представниками в українському Парламенті і об’єднати наші зусилля заради реалізації цього історичного завдання.

Коментарі
Топ - новина
ДО «ФОРМУЛИ МИРУ»

02.10.2019

Замість криків про зраду і звинувачень треба зайнятись випрацюванням документів (законів) і практичних заходів з реалізації того, що допоможе зціленню України

Публікації
Правда, яку не кажуть людям

02.11.2019 

Україна, як Система, має продукувати "умови для максимальної самореалізації та задоволення матеріальних та духовних потреб кожного та умови для гідного життя всіх своїх громадян".