Розсилка

підписатися

RSS-стрічка новин з сайту

Наші партнери
Тижневик "Народна"
Володимир Цибулько: "Чиж, працюючи на нових політичних батьків, вишукує варіанти біло-блакитного реваншу"

31.08.2005

Таку заяву зробив сьогодні нардеп Цибулько на прес-конференції, присвяченій незаконному, на його погляд, перебуванню Івана Чижа на посаді Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення.

За його словами, за старої політичної системи

Чиж був ворогом преси: "Він намагався увійти в площину, яка не була авторитетною площині телерадіогалузі". Пан Цибулько також висловився за недоцільність існування очолюваного Чижем комітету, оскільки він координує всього 3% телерадіоринку. "Це досить дорога іграшка в руках держави", –сказав він, - "Тому слід би було просто заснувати держтелерадіоадміністрацію".

Передумовою даної заяви стали порушення Конституції України, зокрема, в частині призначення Президентом Кучмою Чижа на посаду без отримання на це згоди Верховної Ради. Як засвідчив пан Цибулько, Кучма навіть не звертався до парламенту за такою згодою. Проте, роком раніше, у лютому 2002, Кучма отримав згоду ВР на призначення Чижа, але на посаду Голови Державного комітету інформаційної політики телебачення і радіомовлення. Така згода не мала ніякої юридичної сили, оскільки Конституцією узагалі не передбачена процедура призначення керівника на таку посаду. Про що 28 січня 2003 року чітко сказав у своєму рішенні Конституційний Суд України. Зокрема, у роз'ясненні йшлося про необхідність створення саме тих органів, які прямо згадані у Конституції. Після цього рішення Кучма звільнив Чижа і призначив на посаду, яка за законом потребує згоди ВР і чим, відповідно, було знехтувано.

Нагадаємо, що голосування за звільнення Чижа з посади, ініційоване Президентом Ющенком кілька місяців тому, було провальним.

Тетяна Ковальчук, Прес-служба Народної Партії

Коментарі
Топ - новина
ДО «ФОРМУЛИ МИРУ»

02.10.2019

Замість криків про зраду і звинувачень треба зайнятись випрацюванням документів (законів) і практичних заходів з реалізації того, що допоможе зціленню України

Публікації
Правда, яку не кажуть людям

02.11.2019 

Україна, як Система, має продукувати "умови для максимальної самореалізації та задоволення матеріальних та духовних потреб кожного та умови для гідного життя всіх своїх громадян".